18 Mart 2009 Çarşamba

:(ben kendimmi çizsem ne ?

Slm kızlar yeni haber evye bozuk çıktı mermere oturmaz denildi bırakıldı kendinden olacakmış ve seramik bulamıyorum beğendiklerim banyo seramiği çıkıyor o küçük taşlardan beğenemedim ben biraz sonrada ne hale gelicek takıntısındayım ha dediimmi mutfak fayansı değişmez demi ama küçük küçük olanlarda sonradan çok kirli görünmeye başlıyor 2 annem ve tüm tanıdıklar yaptırdılar ilk günkü parlaklığı kalmıyor neyse ben ne bulduysam çiçeğin ölçüsü tutmadı çiçeği olsa fayans olmadı o olsa yer olmadı :)ayh çatlıyajam :)))))

Yuvanın Yapılışı-

Fâtıma radıyallahu Teala anha:
سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ
“Subhânallâhi velhamdu Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu Vallâhu Ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ Billâh-il’ Aliyy-il’ Azîm” i daimi vird edindi. Bundan böyle bütün işlerinde ruhaniler yardım ediyorlardı.
Yani: “Allah’ı tenzih ederim. Bütün güzel övgüler O’na mahsustur. Allah Teâlâ’dan başka hiçbir ma’bud, mahbub ve ilah yoktur. Ve Allah Teâlâ en yücedir, en büyüktür. Günahları terk etmekte güç, hareket, ibadetlere devam etmekte kuvvet, Âlî ve Azîm olan Allah’tan başkasıyla değildir.”
Pek adetim değildir ama, havass kitaplarında şuna rastladım: Mutfak işlerinde bir kadın bunu daimi vird edinirse, pişirdiği yemekler ruha şifa verir, sofraya bereket getirir. Kuvvetli ise melekler yardımına gelir; zaif ise cinler yardımına gelir; hizmet ederler, işlerini görürler. Şöyle ki yarım saatte beş-on kadının işini görür. Kendisi çalışır ama, beş kişinin, on kişinin göreceği işi görür. Daha da zaif ise, yine sinir sistemi kuvvetlenir, kolayca yorulmaz. Daha başka şeyler de var…

İsmail Çetin (kuddise sırruh)

OĞLUMA HİTAP

Nasıl başlasam bilmem¸ nasıl anlatsam sana¸ Seni verdiği için şükürler Yaradana. Çatallı ayrımına bırakıldın bir yolun¸ İyi ve kötülerle döşenmiş sağın¸ solun¸ Bir tarafta çığ gibi gelişen medeniyet¸ Diğer yanda ahlakı katledilen cemiyet.

Nasıl başlasam bilmem¸ nasıl anlatsam sana¸Seni verdiği için şükürler Yaradana.Çatallı ayrımına bırakıldın bir yolun¸İyi ve kötülerle döşenmiş sağın¸ solun¸Bir tarafta çığ gibi gelişen medeniyet¸Diğer yanda ahlakı katledilen cemiyet.Bir yanda gök yüzünü parselleyen devler var¸Diğer yanda ekmeğe bile muhtaç evler var.Dünya tezat içinde medeniyet ve savaş¸Gerçekleri görmeye başlarsın yavaş yavaş.Batıdan ilim¸ fen al¸ ama modayı asla¸Sırtını kökü derin şanlı çınara yasla.Bu mezarda tarih var¸ kupkuru bir taş değil¸Sana¸ seni anlatır¸ hele kulak ver eğil¸Sen dedene söversen¸ torunun sana söver¸Geçmişe çamur atma¸ saygı beklersen eğer.İnsan yalnız¸ çok yalnız¸ sarıldıkça maddeye¸Gelmiş kalpler¸ beyinler¸ hırstan çatlar raddeye.Robot yapan insanlık bizzat robotlaşıyor.Ruhsuz¸ hissiz¸ mânâsız¸ adeta otlaşıyor.Sığınacak ne mabud ve ne de bir mabet var¸Yaratana kulluk yok¸ maddeye ibadet var.Sırıtan medeniyet ededursun iftihar¸Sonuç; ya uyku hapı¸ ya streş ya intihar.İşin zor¸ yükün ağır¸ hayat yolun engebe¸Gerçeği aramaya sen gebesin¸ sen gebe.Çalışırsan yücelen millet de var din de var¸Ölüm makineleri yapan teknik canavar.Hem öyle canavar ki; bir anda dünya yutan¸Bombaların altında sessiz¸ sakin uyutan.İşte böyle dünyaya nasıl duyarsın güven¸Dünya mayın tarlası¸ hayat korkunç serüven.Dünya batırabilir üç-beş akılsız korsan¸“Peki ya kime güven duyacağım?” diyorsan.Bir Allah var “Bir Allah”¸ O’na sığın yaşarken¸O’nu hisset yanında her engeli aşarken¸İlmin seni ne küstah etsin ne de ukala¸Mânadan uzak ilim başa beladır bela.Basit işlerle kalma¸ sonsuzluğa kafa yor¸Önce kendini keşfet¸ “Niçin varım?” diye sor.Bu duygu¸ bu ruh ile aşarsın her engeli¸İlerle¸ ışığa koş¸ her adımın dengeli.Hep hamalı ol ilmin¸ seni yüceltir bu yük¸Şunu unutma insan¸ imanı kadar büyük.“Maddede ilerleme sırrı mânayı inkâr”Diyenlere inanma¸ onlar büyük sahtekâr.İlmi¸ fenni¸ ithal et¸ ihraç etme ahlakı¸Bari kalsın milletin hiç değil bir yüz akı.Ne garip!... Anlamazsın belki yarın dilimi¸Aşılarlarsa sana uydurukça ilimi.Doğru olmaz belki de sana verilen her derşAyıkla¸ hangi bilgi geliyorsa sana ters.Bu millet gerilerde kalmaya mahkûm değil¸En büyük meselenin üzerin esen eğil.“Ben neyim?” deme sakın¸ “Ben ne değilim ki?” de¸“Milletin kurtuluşu bana bağlı belki” de.Ölmek an meselesi¸ sanma o kadar ırak¸İlminle bu dünyada mutlaka bir iz bırak.Koş!... Koşamazsan yürü¸ o da olmazsa sürün.Hakkını ver dünyada Hakk’ın verdiği ömrün.Yılların ötesinden sana mesaj var işit;“Geçerse zarardasın bugünün düne eşit”. Ahmet Mahir PEKŞEN

HAYATTA EN ÇOK YAPILAN 5 HATA

İnsanlar hayatı hata yaparak öğrenir. Hatalardan alınan dersler bizler için hayat tecrübesidir... Ancak hepimizin sıkça yaptığı ortak hatalar da vardır. İşte ders almamız gereken en sık yapılan hatalar ve hedefinize ulaşmanızı sağlayacak öneriler...

İnsanlar hayatı hata yaparak öğrenir. Hatalardan alınan dersler bizler için hayat tecrübesidir... Ancak hepimizin sıkça yaptığı ortak hatalar da vardır. İşte ders almamız gereken en sık yapılan hatalar ve hedefinize ulaşmanızı sağlayacak öneriler...1. Sorunları ve hedeflerinizi ertelemek: Sorunlarınızı her zaman ertelemek insanların yaptıkları hatalardan en yaygını. Hedeflerinizi asla ertelemeyin. Sorunlarınızın üstünü örterek görmezden gelmeyin. Yeni yılın ilk ayını doldurduk bile¸ hala hedeflerinizi gerçekleştiremediyseniz daha fazla ertelemeniz için neden yok. Yavaş yavaş hedefinize doğru ilerlemeye gayret edin. Yapılması gereken değişiklikleri¸ ne zaman ilerleyeceğinizi ancak siz bilirsiniz. Bir süre bununla ilgili planlar yapın ve uygulamaya koyun.
2. Acele etmek:Beklentilerinize ulaşmak için acele etmeyin. Yeni yılla ilgili beklentilerinizi olduğundan yüksek tutmuş olabilirsiniz ancak vazgeçmeyin.
3¸ 6¸ 9 ay içinde yaşamınızda büyük değişiklikler yapabilmeniz çok düşük bir ihtimaldir. Hayatanız 6 ay ve 1 yıl arasında değişebilir. Hedefinize ulaşmanız için gereken zamanı doğru hesaplayın. Hayalinizin kısa sürede olmasını ya da size altın tepsi de sunulmasını beklemeyin.
3. Tek başına hareket etmek:Yalnız kalmayın¸ birine danışın. Kilo vermek istiyorsanız zayıflayan birine nasıl başardığını sorun¸ sigara bırakmak için sigarayı bırakan birinden destek alın¸ işinden ayrılan biri varsa sonrasını öğrenin. Doğru yolu bulmak için deneyimlere¸ bilgiye ihtiyacınız var. Bunu yalnız yapmaya çalışmayın. Bir plana ihtiyacınız var. Hedeflerine ulaşan iyi insanların biyografilerini okuyun. İstediğiniz gibi bir değişikliği kimlerin yaşadığını biliyor musunuz? Ne kadar çalıştılar¸ ne kadar zaman aldı¸ ne yaptılar öğrenin.
4. Kaldıramayacağınız yükün altına girmek:Üstesinden gelemeyeceğiniz¸ kaldıramayacağınız yükler edinmeyin. Hayatınızda 5 şeyi değiştirmek isterseniz hiç bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer bu yıl sigarayı bırakma¸ taşınma¸ ¸ kariyer değişikliği ve iyi maaş beklentiniz varsa üzerine soğuk su içebilirsiniz. Gerçekten istediğiniz şeyi elde etmek istiyorsanız en çok iki tanesini belirlemeniz doğru olacaktır. Kendinize sorun: Bu yıl gerçekten mutlu olmak için ne yapmalıyım? Beyniniz istediğiniz şeye daha iyi odaklanacaktır.
5. Geçmişte yaşamak:Sorunların en büyüğü günü takip edememek¸ geçmişte yaşamaktır. Geçmişe aşırı bağlı biriyseniz umduğunuz şeyleri elde etmeniz daha zor olacaktır. Geçmiş¸ gelecekte yapacağınız yanlışları bildirmez. Geçmişte edindiğiniz sizi engelleyen hayalet korkularınızdan kurtulun. Kendinizi affedin¸ geçmişte yaşadıklarınızı kabul edin ve olumsuz tecrübelerinizden ders alarak geleceğinizi şekillendirin. Geleceğinizi siz şekillendirin. Sağlıklı günler dileklerimle…