21 Nisan 2008 Pazartesi

HUZUR İÇİN KÜÇÜK SIRLAR

Ufak şeyleri dert etmeyin. Erken kalkmaya alışın.Hayatı olduğu gibi kabul edin. Tenkit etme isteğinizi bastırın.Bırakın ara sıra canınız sıkılsın.Rastgele iyilikler yapın.Başkaları suçlamayı artık bırakın.Herşeye hakim olmayaçalışmayın.Kusursuz olmayacağınız kabullenin.Sabrınızı geliştirme egzersizleri yapın.Her an bir şeyler öğrenmeye açık olun.Konuşmadan önce derin bir nefes alın.İnsanların gözlerine bakın ve gülümseyin. Bırakın çoğu zaman onlar haklı olduğunu düşünsün.Aynı anda bir kaç işe birden kalkışmayın.Beterin beteri vardır halinize şükredin.Olağan şeylerdeki olağanüstülüğü arayın.Bu gününüzü son günününüzmüş gibi yaşayın.
Herkesin onayını alamıyacağınız unutmayın.Yaptığınız iyliklerden bahsetmemeye çalışın.Bulunduğunuz durumdan mutlu olmaya çalışın.Öfkelendiğiniz zaman 10 kadar sayın .Hergün biraz vaktiniz şükretmeye ayırın.Gördüğünüz her şeyde ALLAHIN izleriniz görmeye çalışın.Kimsenin sözünü kesmeyin ,cümlesini siz bitirmeyin.Daha fazlası daha iyidir diye düşünmekten vazgeçin.Herkesin farklı olacağını anlayın ve saygı gösterin.Sevgi kapasitenizi geliştirin ve hayatınızı sevgi ile doldurun.Unutmayın bundan 100 yıl sonra bambaşka insanlar olacak.Olumlu ve olumsuz düşüncelerin çığ gibi büyüdüğünü ve ilerde dağ gibi meseleler çıkaracağını göz önüne alın.

KİTAPLAR

Karşılıksız bize ışık veren.Hayata karşı duruşumuzu belirleyen dostlarımız.Onlar hiç bir zaman bizi yalnız bırakmazlar. Taraf tutmayan doğruya götüren daima biraz daha ileri diye bize gayret veren,huzura ve mutluluğa dair her duyguyu içinde barındıran yaşamımızın olmassa olmazlarından.şüphesiz onlarsız olmaz . okuma sevgisiyle büyüyen çocuklar yetiştirebilmek duasıyla.