25 Eylül 2008 Perşembe

KADİR GECESİNİN HUSUSİYTLERİ;

CENABI HAK BAZI KIYMETLİ ŞEYLERİ, BİRÇOK HİKMET İÇİN GİZLEMİŞTİR.

KULLARIN BÜTÜN İBADET VE TAATLERE RAĞBET ETMESİ İÇİN, BÜYÜK KÜÇÜK GÜNAHLARDAN SAKINMALARI İÇİN,

GADABINI GÜNAHLARDA,

BÜTÜN İSİMLERİNE TAZİM EDİLMESİ İÇİN, İSMİ AZAMI,

BÜTÜN NAMAZLARIN MUHAFAZASI İÇİN,
SALATI VÜSTAYI,

GÜNÜN TAMAMINDA İBADET EDİLMESİ İÇİN,
CUMA GÜNÜNDEKİ İCABET SAATİNİ,

HİÇ KİMSEYİ HOR VE HAKİR GÖRMEMEK İÇİN,
VELİ KULLARINI,

RAMAZANIN HER GECESİNİ, İBADET VE TAATLE İHYA EDİP DAHA ÇOK SEVAP KAZANSINLAR DİYEDE KADİR GECESİNİ GİZLEMİŞTİR,


BUNUNLA BİRLİKTE RESUL-U EKREM (.S.A.V.)
ONUN BAZI ALAMETLERİNİ BİLDİRMİŞTİR.


''' O GECE GÖKYÜZÜ PARLAK VE BULUTSUZ OLUR.HAVA NE SOĞUK OLUR NEDE SICAK,LATİF OLUR. O GECENİN SABAHINDA GÜNEŞ ZİYASIZ (SOLGUN) OLARAK DOĞAR'''


KADİR GECESİ RAMAZAN-İ ŞERFİ AYININ GECELERİ İÇİNDE GİZLİ BULUNAN VE KURAN-I KERİM İNZAL OLUNAN (inmeye başlanan) MÜBAREK BİR GECEDİR.

BU GECENİN PEK ÇOK HUSUSİYETİ VARDIR.
BUNLARDAN BİRKAÇI;

1) BU GECEDE İBADET,
(içerisinde kadir gecesi olmayan)
BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR.

RESULULLAH EFENDİMİZE (S.A.V) KENDİSİNDEN ÖNCEKİ ÜMMETLERİN ÖMRÜ GÖSTERİLDİ.
EFENDİMİZ, ÜMMETİNİN ÖMRÜNÜ KISA GÖRDÜ.
BUNUN ÜZERİNE ALLAH C.C BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLAN KADİR GECESİNİ İHSAN ETTİ.

2) KADİR GECESİNDE MELEKLERİN VE RUHUN İNMESİ.
MELEKLER BU GECENİN ESRARINI GÖRMEK İÇİN İNEREK YER YÜZÜNÜ DOLDURDUĞU İÇİN BU GECEYE DARLIK MANASINDA OLAN (KADİR) İSMİ VERİLMİŞTİR.


RESULULLAH EFENDİMİZ (S.A.V) BUYURUYORLARKİ;

KADİR GECESİ OLUNCA.
ALLAHU TEALA CEBRAİL'E
EMRADER. MELEKLER İLE BERABER YANLARINA YEŞİL BİR SANCAKLA YERYÜZÜNE İNİP SANCAĞI,
KABENİN
ÜZERİNE DİKERLER.

CEBRAİL (A.S) BU GECE MELEKLERİ TEŞVİK EDER.
ONLARDA HER AYAKTA DURANA, OTURANA, NAMAZ KILANA VA ZİKREDENE SELAM VERİRLER VE ONLARLA
MUSAFA EDERLER. YAPTIKLARI DUALARA AMİN DERLER.
BU FECİR (TANYELİNİN AGARMASI) VAKTİNE KADAR DEVAM ADER.


3)BU GECE, FECİR VAKTİNE KADAR SELAMETTİR.


ALLAHI SELAMETİ ÜZRİNE OLSUN.
GEL BUGCEYİ EVDE TELEVİZYON BASINDA ÖLDÜRMEYELİM.

BAY VEYA BAYAN ALLAHIN EVİNDE (CAMİİDE)
HERKESE YER VAR MİLYONLARCA İNSAN İBADET EDERKEN DALDAKİ LEZZETİNİN EŞİ BENZERİ OLMAYAN MEYVELERDEN YERKEN BİZ ZAVALLI Bİ ŞEKİLDE BAKMAYALIM.

GERÇEYİ GÖRELİM BİR AN OLSADA.

MUHAKKAKKİ KURTULUŞ ANCAK ONDADIR.

BÜTÜN GAYRETİN
EN ÇOK LAZIM OALAN OLMALI.
O EN LUZUMLU OLAN İSE ALLAH'TIR.
SADECE ONU ARA ONDAN MEDET UM.
O'NUN KATINDA OLAN SANA YETER.

kadir gecesine hazırlık

*"Yâ Rabb! Sana hamd ederiz. Bu hamdimiz senin ihsan etmiş olduğun ni'metlerine mukabil olamaz, ve senin azamet-i ulûhiyyetin ve rubûbiyyetin hakkını îfâya asla kâfi değildir. Sana gerektiği gibi hamdedemediğimiz için aczimizi arzederiz. Ey Rabbimiz! Zîrâ nimetlerini saymak mümkün değildir."

*Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım."

*Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle."

*Ey Allah'ım! sapmaktan veya sapdırılmaktan, hatâ etmekten yahûd hatâ etdirilmekten, zulmetmekten yahûd zulme uğramaktan, cahillik etmekten yahûd bana cahillik edilmekten, hakkım olmayan bir şeyi istemekten yahûd elimde olmayan bir şeyin benden istenilmesinden sana sığınırım, "

*Ey Rabbim! Bana Rahmetinin kapılarını aç!"

*Ey Hayy u Kayyum olan Rabbim! Rahmetine tevessül ediyorum ve benim her hâlimi ıslâh etmeni istiyorum. Göz açıp yumuncaya kadar da olsa beni kendime (nefsime) bırakma."

* Ey Rabbim! Kitabımı sağ elime ver ve hesabımı kolay gör."

*Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O'nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şeye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahibi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez

*Ey Rabbim! Beni sözü dinleyip de en güzeline ittiba' edenlerden kıl.

*Hamd ederim Allah'a ki, her şey O'nun azameti önünde küçük kalmıştır. Hamdederim Allah'a ki her şey O'nun izzeti karşısında zelîldir.Hamd ederim Allah'a ki her şey O'nun mülk ü saltanatına boyun eğmiştir. Hamd ederim Allah'a ki, her şey O'nun kudretine teslîm olmuştur."

*Bize tatlı soğuk su içiren ve günâhlarımız sebebiyle onu içilmez tuzlu su yapmayan Allah'a hamdederiz.

*Dâima yediren ve kendisine hiç yedirilmeyen, bizi doğru yola ulaşdırıp da doyuran ve suya kandıran ve hep güzel vesilelerle imtihan eden Allah'a hamdederiz.

*Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir."

*Ey Rabbim şehâdet ederim ki Senden başka hiç bir ilâh yok, ancak Sen varsın. Şerîkin yok Senin ve yine şehâdet ederim ki Muhammed Senin kulun ve resûlündür. Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim."

*Allah'ım! Kabir azâbından sana sığınırım. Ateş azâbından Sana sığınırım. Hayatın ve ölümün fitnelerinden sana sığınırım. Deccâlin fitnelerinden sana sığınırım"

*Ya Rabb, benimle hatâlarımın arasını uzaklaştır, maşrıkla mağribin arasını uzaklaştırdığın gibi."

*Ey Rabbim, Ümmet-i Muhammed'in cümlesine umûmî bir rahmetle merhamet et"

*Senin isminle ölür, Senin isminle dirilirim ya Allah!"

*Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."

*Ey Rabbim! Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum.

*Ey Rabbim! Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum."

*Bize yemekten yediren, sudan içiren, çıplak iken giydiren, dalâlette iken hidâyet veren, görmezken gösteren ve bizi yarattıklarının pek çoğuna üstün kılan Allah'a hamd ederiz, çünkü hamd âlemlerin Rabbi Allah'a mahsusdur."

*Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."

*Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nur eyle"

*"Allah'ın adıyla! Allah bana kâfidir. Allah'a tevekkül ettim. Allah'a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur."

*Ey Rabbim! Bana râzı olduğun bir çalışma, ver, günahımı bağışla, makbul bir amel ve zarar etmeyen bir ticâret nasîp et."

*"Ey Rabbim! Kitabımı sol elime verme, arkamdan da verme, ve hesabımı zorlaştırma."

*Allah'ım pislikten ve pis şeylerden sana sığınırım"

*Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni'metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma."

*Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!"

*Allahım, tenbellikten, bunaklık vâki' olacak derecede ihtiyarlıktan, ihtiyarlık çöküntüsünden, ma'sıyet mahallerinde bulunmakdan, borçluluktan, kabir fitnesinden, kabir azâbından, ateş fitnesinden, ateş azâbından ve zenginlik fitnesinden sana sığınırım.

*Ey Rabbiml Şükrünü edâya, Seni zikretmeye ve Sana güzel ibâdet etmeğe bana yardım et!"

*Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru."

*Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim."

*Bizi öldürdükten sonra dirilten Allah'a hamd olsun. Ölümden sonra dirilmek haşr ü neşr olmak da yine Allah'ın huzurunda olacaktır.

*Dâima yediren ve kendisine hiç yedirilmeyen, bizi doğru yola ulaşdırıp da doyuran ve suya kandıran ve hep güzel vesilelerle imtihan eden Allah'a hamdederiz."

*Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nice yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nurunla beyaz kıl, nurlandır."

*Ey Rabbim! Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum."

*Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver."

*Senin isminle ey Rabbim yanımı yere koydum. Yine senin yardımınla kaldırırım. Eğer ruhumu alıkorsan rahmet eyle, eğer tekrar verirsen onu sâlihleri muhafaza etdiğinle muhafaza eyle."

*Benden bana ezâ veren şeyi gideren ve bana yarayacak şeyi bende tutan Allah'a hamd olsun.

*Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'-metleri ikrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim.

*"Ya Rabb! Senin îzzet ve kudretine sığınırım ki, senden başka hiç bir ilâh yoktur. Ve sen ölmezsin. Cin ve insanlar ise ölürler."

*Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl."

*Yâ Rabb! Beni hatâlardan temizle, beyaz bir elbisenin kirlerden temizlendiği gibi. Allah'ım! Hatâlarımı su ile, kar ile, dolu ile yıka."

*Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok çok temizlenenlerden kıl. Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir korku gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl. Seni her an hamdinle tesbîh ederim."

*Ey Rabbim! Bana temiz rızık ver ve sâlih amel nasîb et."

*Ey Rabbim! Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım.

*Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez.

Selam ve dua ile..

http://www.dualar-zikirler.com