18 Mart 2009 Çarşamba

HAYATTA EN ÇOK YAPILAN 5 HATA

İnsanlar hayatı hata yaparak öğrenir. Hatalardan alınan dersler bizler için hayat tecrübesidir... Ancak hepimizin sıkça yaptığı ortak hatalar da vardır. İşte ders almamız gereken en sık yapılan hatalar ve hedefinize ulaşmanızı sağlayacak öneriler...

İnsanlar hayatı hata yaparak öğrenir. Hatalardan alınan dersler bizler için hayat tecrübesidir... Ancak hepimizin sıkça yaptığı ortak hatalar da vardır. İşte ders almamız gereken en sık yapılan hatalar ve hedefinize ulaşmanızı sağlayacak öneriler...1. Sorunları ve hedeflerinizi ertelemek: Sorunlarınızı her zaman ertelemek insanların yaptıkları hatalardan en yaygını. Hedeflerinizi asla ertelemeyin. Sorunlarınızın üstünü örterek görmezden gelmeyin. Yeni yılın ilk ayını doldurduk bile¸ hala hedeflerinizi gerçekleştiremediyseniz daha fazla ertelemeniz için neden yok. Yavaş yavaş hedefinize doğru ilerlemeye gayret edin. Yapılması gereken değişiklikleri¸ ne zaman ilerleyeceğinizi ancak siz bilirsiniz. Bir süre bununla ilgili planlar yapın ve uygulamaya koyun.
2. Acele etmek:Beklentilerinize ulaşmak için acele etmeyin. Yeni yılla ilgili beklentilerinizi olduğundan yüksek tutmuş olabilirsiniz ancak vazgeçmeyin.
3¸ 6¸ 9 ay içinde yaşamınızda büyük değişiklikler yapabilmeniz çok düşük bir ihtimaldir. Hayatanız 6 ay ve 1 yıl arasında değişebilir. Hedefinize ulaşmanız için gereken zamanı doğru hesaplayın. Hayalinizin kısa sürede olmasını ya da size altın tepsi de sunulmasını beklemeyin.
3. Tek başına hareket etmek:Yalnız kalmayın¸ birine danışın. Kilo vermek istiyorsanız zayıflayan birine nasıl başardığını sorun¸ sigara bırakmak için sigarayı bırakan birinden destek alın¸ işinden ayrılan biri varsa sonrasını öğrenin. Doğru yolu bulmak için deneyimlere¸ bilgiye ihtiyacınız var. Bunu yalnız yapmaya çalışmayın. Bir plana ihtiyacınız var. Hedeflerine ulaşan iyi insanların biyografilerini okuyun. İstediğiniz gibi bir değişikliği kimlerin yaşadığını biliyor musunuz? Ne kadar çalıştılar¸ ne kadar zaman aldı¸ ne yaptılar öğrenin.
4. Kaldıramayacağınız yükün altına girmek:Üstesinden gelemeyeceğiniz¸ kaldıramayacağınız yükler edinmeyin. Hayatınızda 5 şeyi değiştirmek isterseniz hiç bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer bu yıl sigarayı bırakma¸ taşınma¸ ¸ kariyer değişikliği ve iyi maaş beklentiniz varsa üzerine soğuk su içebilirsiniz. Gerçekten istediğiniz şeyi elde etmek istiyorsanız en çok iki tanesini belirlemeniz doğru olacaktır. Kendinize sorun: Bu yıl gerçekten mutlu olmak için ne yapmalıyım? Beyniniz istediğiniz şeye daha iyi odaklanacaktır.
5. Geçmişte yaşamak:Sorunların en büyüğü günü takip edememek¸ geçmişte yaşamaktır. Geçmişe aşırı bağlı biriyseniz umduğunuz şeyleri elde etmeniz daha zor olacaktır. Geçmiş¸ gelecekte yapacağınız yanlışları bildirmez. Geçmişte edindiğiniz sizi engelleyen hayalet korkularınızdan kurtulun. Kendinizi affedin¸ geçmişte yaşadıklarınızı kabul edin ve olumsuz tecrübelerinizden ders alarak geleceğinizi şekillendirin. Geleceğinizi siz şekillendirin. Sağlıklı günler dileklerimle…

4 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

dogru soze ne denir:)

Adsız dedi ki...

Tekrar hatırlamamız iyi oldu,teşekkürler paylaşım için.
Sevgiler.

hanife dedi ki...

arkadaşım o kadar güzel bir yazıki ah bide uygulayabilsek

yasenin dedi ki...

çok güzel bir yazı teşekkür ederim paylaştığın için