15 Temmuz 2008 Salı

HAYATI ERTELEMEK


Siz siz olun hayatı ertelemyin çünkü insan ertelerken birşeyleri kendini ertelemiş oluyor yaşamamış ve en kötüsü hayatı kaçırmış oluyor.vakit varken bir yerinden yakalamalı hayatı yoksa yetişmek mümkün değil hadi koştun diyelim ardından bu kadar yorgunluğa değermi acaba. En iyisi siz hiç kaçmadan yakalayın kaldığınız yerden tadını çıkarın görevler üstüste birikip bir dağ oluşturmadan üzerinize yıkılmadan hemen kalkın neyse hayaliniz o çok anlam kazanmadan gerçek değerinde yaşayın çünkü erteledikçe analamınıda gözünüzde büyütmüş olabilirsiniz yaşayın gitsin .Mesela kendine bir terlik beğendin dursun sonra alırım mı dedin git al kullanıp yıpransın .Yıpransınki alamadığın o basit terlik hayallerini ve kafanı meşgul etmesin yolunu tıkamasın alt tarafı bir terlik olarak kalsın .Hayatı trene benzetirsek vagonlar kalbalıklaşmadan ve uzaklaşmadan yakalayıp binsek iyi olur .Benim kaçırdığım vagonların sayısını hatırlamaya uğraşırken yaşadığım yorgunluğumu yaşamayın mutlu olmak için ilerlemek lazım yerimizde sayar kafamızın içini dinlersek olmaaaaaaaaaaaaaaz:)hemen kalkın harketlenin listelerinizi üstüste koyun en kolay madeden başlayın hergün çok güzeldir yenidir yenilik getirir yenilikler için eski defterleri ya kaldırın ya bitirin mutlu ve listelerin mutluluk maddeleriyle dolduğu günler dilerim:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selda Hanım, Merhaba. Meraka sayfasından komşuyuz. Komşumun ne yazdığına bakayım dedim. Hemen bir önceki yazınız dikkatimi çekti: "Hayatı Ertelemek" yazınız. Öncelikle yazınızın başlığı içeriğine uymamış. "Hayatı Ertelemeyin" başlığı daha çok uyardı. Yazınız bir nasihat yazısı olmuş, Selda Hanım. Yetişkin insanlar (hatta çocuklar bile) nasihatlerden hoşlanmazlar. İnsanlar yaşanmış tecrübelerden ders çıkarmak isterler. Hayatı erteleme noktasında ne tür hatalarınız olduğunu yazsaydınız, sanırım daha yararlı olurdu.

SELDA dedi ki...

slm yorumunuz için teşekkürler .Sanırım yanlış anlaşıldı yazım benim kimseye akıl verme gibi bir konumum olamaz sadece o anda içimde ne varsa gelecekte hatırlamak istediğim onları aktarıyorum herkesin çok anlaması gerkmiyo aslında kendime daha çok tavsiyeyse eğer anladığınız ama yinede teşekkürler nasihatiniz için:)