30 Ocak 2009 Cuma

SAFER AYINDA BELALARDAN KORUNMAK İÇİN

Korunmak için;
Ayet-el Kûrsi:
Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.
Evden çıkarken üç kere: "BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM" söylenmelidir.
Safer ayında her gün mutlaka 100 kere "LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.
Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat'ı Şerife: "ELLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me'lumatike ve bârik ve sellim"
ALLAH'u Teâlâ'yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH'u Teâlâ'yı zikretmek en büyük ibadettir, belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir "LA İLAHE İLLALLAH" dır.
Enes bin Mâlik'e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH'tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH'ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz Osman'dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH'ın izniyle(hergün okumak lazımdır):
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"
KUŞLUK NAMAZI VE KORUNMA (iki,dört,altı,sekiz yada oniki rekât kılınabilir):
-"Her gün, sizin her bir mafsalınız için bir sadaka terettüp etmektedir. Her tesbih bir sadakadır. Her tahmîd bir sadakadır, her bir tehlîl bir sadakadır. Emr-i bi'l-ma'ruf bir sadakadır. Nehy-i ani'l-münker de bir sadakadır. Bütün bunlara, kişinin kuşlukta kılacağı iki rek'at namaz kâfi gelir." Hadis-i Şerif / Müslim, Müsâfirîn 84, (720); Ebu Dâvud, Salât 301, (1286).
-"İnsanda üçyüz küsur mafsal vardır. Her bir maf sal için bir sadakada bulunması gerekir. Mescidde toprağa gömeceği bir balgam, yoldan bertaraf edeceği, bir engel... Bunları bulamazsa, kuşluk vakti kılacağı iki rek'at namaz!" Hadis-i Şerif / Ebu Dâvud, Edeb 172; (5242).
-ALLAH Teâlâ hazretleri buyurdu ki: "Ey Ademoğlu! Günün evvelinde benim için dört rek'at namaz kıl, ben de sana günün sonunu garantileyeyim. '' Hadis-i Şerif / Tirmizî, Salât 346, (475).
-"Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, ALLAH günahlarını affeder." Hadis-i Şerif / Tirmizî, Salât 346, (476). (Sadaka Cehennem ateşine perdedir.)



Çok önemli not: Safer ayında inen belalardan ve musibetlerden korunmak için daha fazla tesbihat için aşağıdaki link'i tıklayınız. Bu sayfada yazanları dikkatle okuyun,amel edin. Ailenize, sevdiklerinize ve çevrenizdekilere okutun!

6 yorum:

Haydi mutfağa dedi ki...

Allah razı olsun
ben de yazınızın bir benzerini bugün arkadaşlarıma mail olarak gönderdim.

http://www.dirilenkalpler.com/safer.htm

DuruButik dedi ki...

paylaşım için Allah razı olsun.aslında hergün okuyarak çıkmak lazım.her gün televizyonda felaket haberleri var.Allah muhafaza....

SELDA dedi ki...

haklısınız her an kendimizi koruyucu manevi reçetelerle meleklerden yardım almalıyız

Adsız dedi ki...

Yıllar evvel abim ve kardeşim, her ikisi de ayrı ayrı senelerde kaza geçirdiler, o zaman bilinçsizdik tabii sonra ögrendim ki safer ayında bela ve müsibetler yagıyormuş....her ikisinin de kaza geçirdiği zamanlar safer ayıydı. Şimdi şuurlu bir şekilde geçiriyorum ama safer ayında çok tedirgin olurum.
PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

SELDA dedi ki...

aysima aynen senin gibi tedirginim özel bir durumdan dolayı layıkıyla geçiremiyorum sıkıntılarım artacak gibi geliyor ama rabbim okadar adaletliki bize tedbir paketide göndermiş uyarıda bulunmuş binlerce şükür sevgiler.

Sevde dedi ki...

Merhabalar;
İadeyi ziyarete geldim...
Sayfanız çok güzel ellerinize sağlık..
Bu arada bende her eve girişimde ve çıkışımda mutlaka ALLAH ın izni ile ayetel kürsi okurum, böylelikle hem kendimi hem evimi mevlama emanet etmiş olurum...
Sefer ayı için okunnan duaları bizimle paylaşıtığınız için mevlam sizden razı olsun...
Sevgilerle kardeşim